Kysymyspostauksen vastaukset

30. toukokuuta 2016
Tässä olis vastaukset kysymyspostaukseen. Tein tän nyt tekstimuodossa sillä pitää hieman säätää kameran videoasetuksia, kun sillä kuvatessa kuuluu joku ääni häiritsevästi päälle. Mut ennen blogijuttuja täytyy ottaa loppukiri lukemisen kanssa ja ryhtyy hommiin, sillä enään kaks päivää aikaa! Ja arvaatte varmaan oonko antanut ajan kulua ja nauttinut auringosta lukemisen sijaan? Palaan tänne heti pääsykokeiden päätyttyä, mut nyt täytyy keskittyä satasella niihin. 


Aiotko kuulla kumpi on tyttö vai poika sitten kun sen näkee?

Juu! Toivottavasti pääsisin reilun kahden viikon päässä olevaan rakenneultraan, jossa sukupuoli on mahdollista selvittää. Se ei ole kuitenkaan kerro sataprosenttista vastausta ja oon kuullut tyypeistä, joilla ultrassa on sanottu tulevan tyttö ja on syntynytkin poika. Mulle jo ensimmäisessä ultrassa kätilö kertoi pitkän työuransa synnyttämän vainun sukupuolesta ;)

Paras jäätelömaku?

Salmiakki ja lakritsi, valkosuklaa ja mango tulee ekana mieleen.

Mitä kesäsuunnitelmia sulla on?


Teinkin just postauksen kesäsuunnitelmista! :)

Mikä oli lapsena unelma-ammattisi?


Näyttelijä-laulaja, malli ja (viihde)toimittaja ainakin. Hahah :D

Koska on laskettu aika? (oot ehkä kirjoittanut, mutta ei pysty muistaan)


28.lokakuuta tai tarkalleen muutamaa päivää ennen.

Ahdistaako kehon muuttuminen raskauden aikana?


Vaikea kysymys! En osaa oikein vielä sanoa tähän mitään, koska tähän mennessä pelkästään maha on kasvanut ja käsivarret  
hieman hoikistunut. Toivon, etten paisu ihan älyttömäksi ja "lihominen" keskittyisi sinne vatsaan, mutta eipä sitä voi estää sillä yleensä myös reidet ja lantio kasvaa. Tiedän, että se on luonnollista ja yleensä suurin osa palautuu takaisin samaan lähtöpainoon kuin ennen raskautta. Mutta en varmasti ole ainut raskaana oleva joka ajattelee, että entä jos mä en palautuisikaan? Varmasti tulee myös olemaan outoa, että paino nousee tiettyihin lukuihin ekaa kertaa elämässä. Mutta se on normaalia. Painonnousua enemmän jännittää muut raskauden aiheuttamat muutokset, kuten suonikohjut, raskausarvet, pigmenttimuutokset (mulla on nyt tullut jo harmaita hiuksia!) jne.


Normaali raskauden aikainen painonnousu on 8–15 kg. Painonnousu johtuu kohdun, sikiön, istukan ja lapsiveden määrän lisäksi äidin verenkierron ja elimistön nestemäärän kasvusta. Nyrkkisääntö voisi olla, että mitä pienempi äidillä on lähtöpaino sitä enemmän painoa saa ja pitääkin tulla. Äitiysneuvola.fi, terveyskirjasto.fi
Missä maissa olet käynyt?

Oon käynyt vaan Ruotsissa ja Saksassa.

Mitä tekisit työksesi, jos ei rahalla ei olisi mitään väliä ja omaisit kaikki haluamasi taidot? :D


Apua. Varmaan jotain esiintymiseen liittyvää esim. näyttelijä-laulaja.

Kolme parasta asiaa sinussa?

Luovuus, huumorintajuisuus ja itsenäisyys.

Muuttaisitko jotain menneisyydestäsi?


Olisin opiskellut paremmin yläaste ajan. En olisi koskaan tehnyt noita arpia ihoon.

Jos saisit kolme toivomusta, mitä toivoisit?


Onnellisen tulevaisuuden, terveen lapsen ja paljon rahaa. :D Mielessä on myös sellasia toiveita mitä en halua täällä kertoa.

Lempiruoka?

Ei ole yhtä, mutta tykkään ainakin tortilloista ja kanaruoista. Tykkään hyvin tehdystä nakkikastikkeesta ja perunamuusista.

Lempiherkku?


Jätski varsinkin kesällä ja marabou suklaa.

Inhokkiruoka?


Kaikki liha missä on läskiä ja sitä ei saa purtua, sellaset sitkeet palat. Pekoni ja rössypottu myös. 

Mitä toivot tulevaisuudelta?


Samoja asioita mitä kolmessa toivomuksessa:
-Rahaa, työtä ja hyvän koulutuksen. 
-Terveen lapsen, pysyn itse terveenä ja läheiset on terveitä.
-Onnellisuutta ja et pääsen tekemään sitä mistä pidän. Rakkautta.

Millainen sun uusi objektiivi on ominaisuuksiltaan?

Mä en hirveesti osaa kertoa, koska vasta tutustun objektiivien maailmaan, mutta se on Olympuksen M.Zuiko 25mm f/1.8. Se on kiinteän polttovälin objektiivi, joka käy henkilökuvaukseen ja tilannekuviin ja siinä on automaattitarkennus. Lisää voi lukea täältä.

Mikä on sun lempivuodenaika?


Kesä ehdottomasti ja syksy.

Millainen rooli syömishäiriöllä on sun elämässä nykyisin?


Erittäin pieni, ellei olematon. Herkkujen ostaminen yksin kaupasta on mun mielestä hävettävää jostain syystä. Se on sellainen pinttynyt juttu joka jäänyt mieleen. Liikkumattomuus ajoittain ahdistaa, mut se taitaa ihan jokaista meistä joskus jos ei ole käynyt salilla aikaan? Vaikka oon liikkunut muuten. Ja uskon et jokaisen elämään kuuluu tyytymättömyyttä omaan kehoon, ja omalla kohdalla se ilmenee ehkä mun kehonkoostumuksen kanssa. Haluaisin enemmän lihasta ja vähemmän "roikkuvaa nahkaa" ja haluaisin kiinteytyä kun nyt oon mielestäni laihaläski. Ja sit joskus epäterveellisesti syöminen vaikka muutaman päivän putkeen, mut uskon et sekin on ihan normaalia ja en varmasti ole ainut. Et hankala tietää et mikä normaalia ja mitkä ois ns. "jäännösoireita".

Onko anoreksiasta jäänyt sulle mitään pysyviä haittoja/seurauksia?


Ei tietääkseni. Siihen aikaan mulle puhkesi iho-ongelmat ja uskon et se on osasyy niihin, mutta muuten ei.

Ootko tällä hetkellä normaalipainossa? (Ei nimittäin näytä siltä :o)

Oon! Oon normaalisti noin 2 kiloa tai vähän päälle yli normaalipainon alarajan, mut raskaana paino noussut luonnollisesti. Neuvolassa punnitaan (raskaatkin) vaatteet päällä ja neuvola-ajat on eri aikoihin päivästä, joten hankala tietää aivan todellista painoa. Mut kuukausi sitten niiden punnitsemana olin BMI melkein 20.

Uskotko jumalaan?

En. Uskoin jotenkuten 14-vuotiaaksi saakka. Uskon jollain tavalla kohtaloon ja et jotkut asiat tapahtuu tarkoituksella.

Ootko koskaan kokenut mitään yliluonnollista? Jos niin mitä?


Pakko mainita tää huvittava/creepy juttu :D Nimittäin mun kylppärin seinään on ilmestynyt valkoinen kädenjälki ja oon koittanut selvittää et kuka sen on tehnyt, mutta se ei ole vieläkään selvinnyt... Se on mun omaa kädenjälkeä pienempi eikä se poikaystävän kädenjälki ole. Se on tullut sellaisella aikavälillä ettei täällä ole käynyt ketään ja se on kummallisessa kohdassa wc-pytyn yläpuolella. Jonku olisi siis pitänyt seistä wc-pytyn edessä ja kurottaa ylös, että saa kädenjäljen tehtyä siihen kohtaan... En oo pessyt sitä ihan sen vuoksi, että koitan selvittää kenen tekemä se on. Oon joskus meinannut ottaa siitä kuvan blogiinki :D Mut ei tuu muuten mieleen, että olisin kokenut mitään yliluonnollista tai sit en vaan muista nyt.

Mikä sun instagram on? Entä snapchat?


Instagram eevammm, mutta se on yksityinen kun siellä on kuvia perheenjäsenistä yms. Ja katon silleen aika tarkkaan et ketkä seuraa ja ketä seuraan. Snapchat tunnus on, mut en vielä oo käyttänyt sitä ku se on niin samantyylinen ku instagram.

Montako sisarusta sulla on?


2 veljeä ja 6 siskoa. Piti ihan laskea :'-D

Lempikarkki?


BonBon kaatissäkki ja siitä esim ne punaiset kalat.

Lempisipsi?


Juustonaksut. Tykkään myös ihan normi sipseistä dipin kanssa, enkä yleensä syö muuta kuin juustonaksuja ilman dippiä.

Lempilimsa?


Muumilimsa, pepsi max ja normi coca-cola.

Kuka on sulle kaikkein tärkein ihminen?


Ei ole vain yhtä. Perhe, kaverit ja poikaystävä. Ja lapsi siellä mahassa.

Lempiartisti?


Kuuntelen pääosin pop-musiikkia, mut uskokaa tai älkää, myös iskelmää, rock-musiikkia ja kaikkea laidasta laitaan. En saa ihmetteleviä katseita jos kuuntelen Laila Kinnusta. En siks osaa sanoa vain yhtä, sillä kuuntelen niitä kappaleita, jotka sattuu kuulostamaan hyvältä. Mut Miley on ainakin yks.

Lempibiisi?


Tällä hetkellä ei ole sellaista, koska mun mielestä esim. spotifyn kesälistat on kamalia verrattuna viime vuosien, joten kuuntelen niitä vanhojen vuosien kesäbiisejä. Tykkään yleensä menevästä ja pirteästä tanssimusiikista.

Paljonko sulla oli peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo?


Niin huono etten kehtaa edes mainita.

Mitä kaikkia kouluja oot käyny?


Peruskoulun ja lähihoitajakoulun.

Lempiblogi?


Nyt listalla on esimerkiksi Lotan blogi (kirsikkapuu) ja muita syömishäiriöblogeja ja sit on myös muoti- ja lifestyleblogeja. Niistä muoti- ja lifestyleblogeista ei oo oikein suosikkeja, kun en välillä tiedä edes miksi seuraan osaa niistä. Siks etsinkin uusia blogeja listalle, oli aihe mikä tahansa! Ja melkein unohdin tietty kaverin Satun blogin. :)

Lempileffa?


Room ehdottomasti ja yksi lensi yli käenpesän.

Lempisarja?


Mä en kato telkkua melkein koskaan, mut ainakin hömppäviihteenä menee Beverly Hillsin täydelliset naiset. Netissä sarjoja seuraan myös aika vähän tai ne jää kesken. Mut sieltä oon kattonut Pretty Little Liarsia.

Katotko salkkareita?


Hyvin harvoin. Tykkään siis ihan salkkareista, mut ei vaan ole telkku päällä kun ne menee. Eli saattaa tulla puolen vuolen tai vuoden tauko ja sitten katon putkeen jonkun pari jaksoa.

Lempi paikka Oulussa?


Nallikari ja sitä ympäröivä alue (varsinkin kesällä). Sitten nättejä paikkoja on myös Ainolan puisto ja torinranta kesällä.

Kuulutko kirkkoon?


Kuulun ja oon kristitty.

Ootko jo miettinyt lapselle nimeä?


Selailin eilen illalla nimilistoja, mut en oo sen kummemmin miettinyt. Ja varmasti mietin tarkkaan.

Mikä luulet että ois ollu sun reaktio jos ois selvinnyt että ootat kaksosia?


Siis kuulostaa hirveen pinnalliselta, mut mietin ekana sitä, että kuinka paljon mun mahan iho venyy ja paljon siihen tulee raskausarpia. Mut ei se maailmanloppu olisi ollut ja ajan kanssa ajatukseen olisin luultavasti tottunut, mutta ei myöskään toivottu juttu, sillä onhan niissä tehtävää. Olisin myös ehkä jännittänyt raskauden kulkua, kun kaksoisraskaudet on riskiraskauksia. Mut luultavasti olisin loppupeleissä ollut ihan onnellinen?

Entä kehitysvammaista lasta?


Sitähän ei vielä tiedä, että onko lapsi terve ennen kuin se syntyy, eikä rakenneultrakaan sitä takaa. Mutta tietysti surullinen! Alkuraskaudessa olisin miettinyt myös keskeyttämistä, koska varsinkin vaikeasti kehitysvammaisen lapsen kanssa elämä tulisi olemaan rankkaa ja lapsi olisi huollettavana loppuelämän. Mutta en tiedä lievemmistä kehitysvammoista. Ja jos tässä vaiheessa saisin tietää, niin en pystyisi tehdä aborttia johon lain mukaan olisi vielä mahdollisuus.

Mitä kaikkea oot harrastanut?


Tanssia, telinevoimistelua ja teatteria.

Mitä tahtoisit harrastaa?


Jotain yllä mainituista uudestaan. Ehkä eniten teatteria sillä se oli tosi tosi hauskaa, mut voimistelu ja tanssi menis myös. Voisin myös käydä laulutunneilla, ratsastaa, yleisurheilla, pelata pesistä... vaikka ja mitä!

Jos jäi jokin mietityttämään, niin voi kysyä tässä tai yleensäkin saa kysyä jos tulee mieleen jotain. :) 
2 kommenttia on "Kysymyspostauksen vastaukset"
  1. Ihana Eeva! <3 Tällähetkellä tuntuu et tapahtuu kaikenlaista elämässä, onneks on nämä blogit nii pysyy kaikesta kartalla, haha. Jospa ensviikolla pian nähdään taas ! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näistä on hyvä lukea kuulumisia eikä tartte ees kysyä niitä :D ja joo ehdottomasti! :1

      Poista