Täällä taas

5. kesäkuuta 2016
Moi taas! Oon innostunut kirjoittamisesta niin paljon, että viiden päivän tauko aiheutti jo ikävän vaikka yleensä mun postausvälit on ollut viidestä päivästä kahteen kuukauteen. Nyt oon vasta hoksannut kuinka harvoin kirjoittelin. Saatoitte jo huomata taas uudistuneen ulkoasun jota saatan viellä hieman hienosäätää, mutta suurempia muutoksia ei tule. Edellinen ulkoasu oli liian sekava ja ne vaihtuvat kuvat bannerissa häiritsi silmää. Tämä ulkka on yksinkertaisempi ja helpompi, ja tässä ei tarvitse klikata erikseen lukeakseen postausta loppuun.

Tosiaan nyt on vihdoin pääsykokeet ohi jos en laske ens viikon "varakoulun" pääsykokeita. Tuntuu kyllä turhalta pitää edes vaihtoehtona sellaista mikä ei kiinnosta, joten mietiskelen vielä osallistunko niihin. Viimeisimmistä journalismin pääsykokeista jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis kun jäätiin juttelemaan muiden hakijoiden ja tutoreiden kanssa pääsykokeiden loputtua ja tultiin kyllä hyvin juttuun! Meille myös kertoi opiskeluista jo koulussa opiskelevat opiskelijat. Se lisäsi mun intoa nimenomaan tonne kouluun pääsyyn, sillä niistä osa saattaisi olla mun tulevia luokkalaisia. Osalla näistä oli kokemusta jo vaikka mistä "suuresta" mut ne vaikutti silti tosi jalat maassa tyypeiltä.

Itse pääsykokeet kesti kolme päivää. Ekana päivänä kokeessa oli yleistieto kysymyksiä ja kirjaan pohjautuvia kysymyksiä. Ekasta vaiheesta karsittiin osa hakijoista ja toinen vaihe oli kaksipäiväinen. Toisen vaiheen ekana päivänä kokeessa oli kirjaan pohjautuva essee tehtävä ja lounastauon jälkeen kaksi pidempää tehtävää. Lounastauon jälkeisiä tehtäviä moni tuijotti hämmennys kasvoillaan, sillä ne ei olleet yhtään samantyylisiä mitä edellisvuoden pääsykokeissa oli. Mulla jäi toiseen tehtävään vain 20 minuuttia aikaa sillä ensimmäiseen meni kaksi tuntia. Toisen päivän eka tehtävä tuli myös yllätyksenä, mutta siitä selvittiin. Tauon jälkeen luvassa oli vielä kaksi ryhmätehtävää, joista ensimmäisessä haastateltiin kameran pyöriessä ja esitettiin yllättäviä kysymyksiä. Mun kanssa siellä kilpaili jo Ylellä töissä olevat ja Sotshin olympialaisissa mukana olleet toimittajat. Sen jälkeen tehtiin esitys, joka kuvattiin myös ja siinä testattiin ryhmätyötaitoja. Kolmannen tehtävän ajattelin olevan yksilöhaastattelu, mutta se olikin jossain studiossa kuvattava extempore tehtävä, jota sai ideoida minuutin ja minuutti oli vastausaikaa. Minuutin valmistelun kulutin syvään hengittämiseen, sillä en tiennyt joutuvani kuvatuksi kahden miehen tarkkaillen tuimana sivuilta. Tämä kuvaamishomma oli ekaa kertaa pääsykokeissa, mutta onneksi en hirveesti jännitä kameroita. Teatterissa harjoiteltiin esiintymistä ja improvisaatiota niin en jäätynyt sentään noissa tehtävissä.

Jotta tekstistä ei tulisi liian pitkä niin jätän muut kuulumiset seuraavaan postaukseen. Pysykää kuulolla! Tässä vielä kuvia yhdeltä ihanalta hellepäivältä rannalta. Ikävä puoli tolta rantapäivältä oli se, että siellä meidän lähdön jälkeen tunnin päästä oli joku hukkunut. :-/Kommenttia
Lähetä kommentti