Mitä lähtee mun mukaan sairaalaan

24. lokakuuta 2016
Tää postaus on odotellut luonnoksissa jo pidempään koska oon viivytellyt sairaalakassin pakkaamista ikuisuuden. Laskettu aika on tällä viikolla, joten nyt otin itteäni niskasta kiinni ja pakkasin kamat sairaalareissua varten. Kyse on onneksi vain muutamasta päivästä siellä, mutta yritän silti tehdä olon mahdollisimman mukavaksi. Katsotaan siis mitä mulla lähtee mukaan kuuluisaan sairaalakassiin.


Mulle:

- Laukkuun: Neuvolakortti, henkkarit, vitamiinit, kuulokkeet ja puhelin, purkkaa, lompakko, kamera ja laturi, hajuvesi (niitä ei tosin kait saa käyttää sairaalassa?), sudoku ja sanapeli, meikit, pompula, harja, särkylääkettä (sairaalasta kyllä saa myös)

- Hygieniatuotteet: Siteitä (sairaalasta saa kyllä jättikokoisia vaippoja :D), dödö, hammasharja ja tahna, pesuaineet, sheiveri, bio-oil, meikinpoistoaine, silmämeikinpoistoaine, vanulaput, kasvorasva, rasva


- Kotiutumisvaatteet: Pari toppia, velour asu, ei niin seksikkäitä alusvaatteita ja sukkia. Otan varmaan myös hupparin ja legginsit sairaalassa pidettäväksi, jos en sitten käytä pelkästään sairaalan tarjoamia vaatteita sotkeutumisvaaran vuoksi

- Imetys: Imetysliivit, lanoliini, liivinsuojat, imetystyyny (jos ehtii tulla postissa)


Vauvalle:

- Kotiutumisvaatteet: 
50 cm asu (body, puolipotkarit, sukkikset, "lämpöpuku"), 56 cm asu (body, potkuhousut, huppari), tumput käsiin, sukat, lämmin pipo ja myssy, potkuhousut, toppahaalari

- Pari vaippaa varuulta (sairaala tarjoaa vaipat), turvakaukalo, kantoreppu, harso
Evääksi:

Pillimehua, kuivattuja luumuja ja vesipullo. Vielä varmaan täytyy ostaa proteiinipatukoita, myslipatukoita ja jotain pientä hyvää yms.


Onko vinkkejä sairaalakassin sisällön suhteen? Mitä koit itse tarpeelliseksi ja mitkä näistä vaikuttais turhalta?
3 kommenttia on "Mitä lähtee mun mukaan sairaalaan"
 1. Hei!

  Ylläpidämme terveysportaalia osoitteessa http://www.terveyskeskus.fi. Haemme jatkuvasti Internetistä hyviä blogeja, joita haluamme suositella lukijoillemme. Blogit esitetään aiheen mukaisina linkkilistoina.
  Haluaisimme nyt lisätä palveluumme linkin sinun blogiisi. Blogiasi ei ole vielä laitettu esille, joten voisitko laittaa viestiä palvelumme Webmasterille, jos haluat että linkki blogiisi julkistetaan sivustollamme.

  Löydät em. osoitteesta sivun alareunasta Palaute-linkin, jonka kautta voit lähettää vastauksesi Webmasterillemme.

  Terveisin
  Terveyskeskus.fi:n Webmaster

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Ei missään nimessä hajuvettä synnytyssairaalaan, ellet sitten ajatellut kotiinlähtöpäivänä pihalla ennen autoon nousua taivaalle suihkia kuin shampanjaa konsanaan. Paras olisi, ettet vauvan kanssa käyttäisi hajusteita. Ehdoton nollatoleranssi ei tarvitse olla mutta ainakin nuo ylimääräiset hajusteet pois. Tulokkaan paras aisti on hajuaisti, äitinsäkin oppii tunnistamaan äidin ihon tuoksusta. Jo kaukaa.

  Rintavoide, särkylääkkeet ja siteet löytyy talon puolesta. Suosittelisin jopa ottamaan "koko rahan edestä" kaiken irti sairaalassa olosta, eli myös käyttämään tarjontaa. Ei nyt mitään mummuvaippoja äideille, mutta pehmeitä istuvia harsopikkareita ja siteitä käytetään. Sen kun vain hakee tarvittaessa vaatevarastosta/vessassa yleensä aina on siteet. Jos haluat omia vaatteita käyttää niin se on OK mutta eihän esimerkiksi näy, onko sulla omat vai sairaalan kalsarit.

  Imetysliivit voi olla vaikea valinta ennen kuin maito kunnolla nousee. Ei ne kyllä paljoa vie kassissa tilaa. Jos vastasyntyneen kanssa harjoittaa ihokontaktia paljon, ei siinä liivejä tarvitse. Sairaalan vaatteet on kyllä oikein osuvat siihen sairaala-aikaan. Ei tarvitse kotiin kantaa pukluisia, pissaisia, kakkaisia tai verisiä vaatteita. Niin ja hikisiä. Hormonit kun heittelee, hikoilu saattaa olla maksimaalista.

  Voin luvata, että kotona ei paljoa ehdi kotihommiin tai pyykkiasioihin tarttumaan ensimmäisinä päivinä.

  Evästä saattaa tarvita tutkasti enemmän, mutta niitähän voi vieraiden pyytää tuomaan.

  Onnellista loppuodotusta, kyllä sitä mahapalloa ikävä vielä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja sori viivästynyt vastaus! :)
   Juu ei hajuvedelle sairaalassa ollut tarvetta, mutta kotiutuessa oon sitä siloin tällöin käyttänyt hieman, eikä vauva ole pistänyt sitä pahakseen. Omat vaatteet ei tullut myöskään käyttöön sairaalassa vaikka ne mukana oli, ainoastaan kotiutumispäivänä. Tietty jos olo ei olisi ollut niin nuutunut ja likainen, niin omat vaatteet olisi varmasti piristänyt. Imetysliivit oli taas enemmän kuin tarpeelliset sillä maito lähti nousuun jo sairaalassa ja ihokontaktia pystyi toteuttamaan myös ne päällä. Puklua sairaalassa ei tullut, mutta muuten kyllä oli sairaalan vaatteet passelit. Eväitä en enempää tarvinut kun sairaalan ruoka riitti hyvin. Ja totta, kyllä sitä mahaa tuli jo ikävä aika pian.

   Poista