Ovaalin mallisten kasvojen varjostus ja korostus contour cream kitillä

21. helmikuuta 2016

Mitä on varjostus ja korostus? Kasvojen varjostus ja korostus on kasvonpiirteiden esiin tuomista erilaisilla tekniikoilla. Varjostuksella ja korostuksella voi muokata kasvojenmallia tietyn näköiseksi ja korostaa parhaita piirteitä. Varjostus ja korostus tapahtuu omien kasvojenmallin mukaan, sillä jokaiselle kasvomallille on oma varjostustekniikka. Täytyy siis tietää on kasvomallinsa tietääkseen miten sitä varjostaa ja korostaa. Itselläni on ovaalin malliset kasvot, joten tässä postauksessa näytän miten ovaalit kasvot varjostetaan. Yleensä kasvoja varjostetaan kohti ovaalin mallisia kasvoja.


Millä tuotteilla?
Tässä postauksessa käytän Anastasia Beverly Hills Contour Kit Light- palettia. Tarjolla on myös sama paletti Fair (=vaaleat sävyt) ja medium (=tummemmat sävyt) varjostusväreillä. Fair käy erityisesti vaalealle iholle, siksi itse haluaisin testata myös sen sävyjä. Varjostus onnistuu myös muilla varjostuspaleteilla tai esimerkiksi vaan peitepuikolla ja aurinkopuuterilla. Peitepuikolla ja aurinkopuuterilla tai muilla "normaali" meikeillä varjostaessa kannattaa kuitenkin olla varovainen, enkä suosittelisi sitä ainakaan kokemattomille.


Anastasian paletin tilasin suoraan virallisilta sivuilta: anastasiabeverlyhills.com. Suomen verkkokaupoissa ei ole myynnissä (vielä) cream versiota, mutta monet varmasti käyttävät originaalia, puuterimaista palettia. Paletti maksaa noin 40 euroa plus toimituskulut.

TARVITSET:
Anastasia Contour Cream kit (light) - voidemainen paletti
Varjostus-siveltimiä, mutta myös sormilla levittäminen onnistuu. Itse levitin tässä sormilla.
Beauty Blender- meikkimuna, jolla sulautetaan värit kasvoihin

Light- paletin sävyt
Light- paletin korostusvärit iholla
Light- paletin varjostusvärit iholla

OHJEET:

1. Levitä varjostusväri
Yllä olevan kuvan mukaisesti otsaan, nenän sivuille ja poskiluun alle. Käytin itse paletista varjostusväreistä Java- sävyä. Levitin värit sormin ja nenän reunat pienellä siveltimellä. Kannatan varjostus-siveltimien käyttöä erityisesti nenän reunoille, mutta oon ite levittänyt reunat myös pikkurillin avulla. Jos käytät sormia, niin varo ettei nenän rajoista tule liian paksuja. Jatka nenän varjoja kulmakarvojen alkamiskohtaan asti tai halutessa jatka siitä vielä kulmaluun alta ohimolle asti. Tee nenän varjoista suoralinjaiset. Otsaan levitin melko paksusti varjostusväriä, sillä tarkoitus oli saada otsa näyttämään lyhyemmältä. Poskiin varjostusväri tulee poskiluiden alle, ei niiden päälle. Mun tyyli on perinteinen tapa ovaalin mallisille kasvoille, mutta levitystyyli riippuu omista kasvojenpiirteistä, ja siitä, mitä halutaan häivyttää ja mitä korostaa. Varjostusväriä tulee siihen kohtaa mitä häivytetään ja siihen kohtaan tehdään varjo. Levitystyyli vaihtelee sen perusteella mitä varjostuksella haetaan. Joku haluaa varjostaa kapeamman nenän, lyhyemmän otsan, pehmeämmän leukalinjan tai korkeammat poskipäät. Vaihtoehtoisia esimerkkikuvia varjostukseen ja korostukseen on esim. tämä ja tämä.

2. Levitä korostusväri
Otsan varjostusvärin alle, nenän varjostusrajojen sisäpuolelle, silmien alle kolmion muotoisesti, poskiluun kohdalle ja kulmakarvojen väliin. Lisää varjostusväriä myös huulten ympärille ja leukaan. Käytin korostusväreistä sävyä fair.

3. Häivytä varjot
Häivytä varjot beauty blenderillä taputtamalla niitä. Älä vedä blenderillä varjoja ylös tai alaspäin, vaan taputtele ne sulautumaan ihoon. Tässä saattaa kestää tovi, mutta varjot vääristyy kasvoilla jos niitä vetää blenderillä eri suuntiin.

3. Lisää muu meikki
Lisää muu meikki oman tyylin mukaan.

Kahdessa ekassa lopputulos kuvassa käytin näitä tuotteita:
Loreal True Match Concealer- peiteväri sävyssä Ivory (lisäsin korostuskohtiin hieman ja silmien alle)
Rimmel London aurinkopuuteri sävyssä 021 Sun Light (lisäsin varjostuskohtiin)
Max Factor Earth Spirits- luomiväri sävyssä Wicked White (lisäsin kulmaluulle ja hieman poskiluulle)
Maybelline Nudes- paletin ruskea sävy (luomille)
Rimmel Professional kulmakynä
Maybelline Lash Sensational ripsiväri 

Kahdessa viimeisessä lopputulos kuvassa en muista mitä meikkejä käytin. Käytin osittain samoja tuotteita mitä lueteltu yllä ja loput oli siskolta lainattuja.

LOPPUTULOS


Varjostan tällä ns. "pitkällä kaavalla" kasvoja muutaman kerran kuukaudessa, eli se ei ole jokapäiväinen meikki. Käytän kuitenkin light- paletista fair- sävyä silmienalusiin ja hieman muihin kohtiin päivittäisessä meikissä. 
Vinkki: Youtubesta löytyy myös kymmenittäin ohjevideoita varjostukseen liittyen, suurinosa englanniksi. Suomeksi löytyy muutamia videoita ainakin. Laita hakusanaksi: "Contour and highlighting" tai "Anastasia cream kit contour tutorial".

Ootteko te kokeilleet varjostusta? Kenties samalla paletilla?

4 kommenttia on "Ovaalin mallisten kasvojen varjostus ja korostus contour cream kitillä"
 1. moi! mä oon pitkään halunnut oppia käyttämään varjostusvärejä, mutten oo saanut aikaiseksi tilata palettia mistään. oon aika tumpelo meikkaaja, etten tosin edes tiedä saisinko niillä tehtyä kunnollisia varjostuksia omiin kasvoihin (ihan varmaan jo siksikin jäänyt tilaamatta :D). oon varjostanut kasvot vaan aurinkopuutrilla ja valokynällä. mutta kiva tutorial kuitenkin, josta hyvin näkee miten kasvoja voi muotoilla varjostus- ja korostusväreillä. ja p.s. ihana tää uusi ulkoasu, tosi taidokkaasti tehty. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku rohkeesti kokeilemaan vaan! Noita ohjeita ja videoita löytyy netistä pullollaan, nykyään myös suomenkielisiä. Ja mäkin kokeilin varjostusta tällä paletilla ekaa kertaa, oon tosin myös varjostanut aurinkopuuterilla, peitsarilla ymv. siihen sopivilla jutuilla :-) Et kyllä se niilläkin onnistuu. Ja nykyään näitä paletteja löytyy monenlaisia, kaikki ei ole näin hintavia. Tää ulkka on siis ostettu, en ite koskaan osaisi tehdä tällaista :'-)

   Ps. Oon tulossa varmaan lähiaikoina taas helsingissä käymään, niin jos kiinnostaa niin voitaisii nähdä joku kerta? En siis oo ihan varma enkä tiedä vielä milloin :-D

   Poista
 2. joo, mun puolesta voitais kyllä nähdä! :) ilmoittele vaan mulle, et milloin oot tulossa Helsinkiin, niin sovitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ilmottelen vaikka fb:n puolella sitku se on ajankohtaista, en osaa nyt yhtään sanoa mut voi olla jo et lähiviikkoina :)

   Poista