Mutsy iGO yhdistelmävaunut

7. syyskuuta 2016
Alkuraskauden aikaan en tiennyt rehellisesti sanottuna mitkä yhdistelmävaunut on, mutta mistä olisinkaan voinut tietää kun ei ole asiaan tarvinut perehtyä. Yhdistelmävaunuissa on samassa makuuvaunut sekä rattaat, eli ne käy vastasyntyneestä taaperoikäiselle lapselle. Laadukkaat yhdistelmävaunut palvelee monta vuotta, joten siksi harkitsin pitkään mitkä vaunut olis meille parhaat. Alkuun mun haaveissa oli täysin valkoiset vaunut, joita loppupeleissä aika harvalla valmistajalla oli myynnissä. En luopunut valkoisten vaunujen unelmasta muutamaan kuukauteen, mutta nyt mieli on muuttunut, ja toivon vaunuilta laatua ja tyylikkyyttä enemmän kuin tiettyä väriä. Mun piti etsiä paljon tietoa ja kokemuksia muilta, ja alkuun en tiennyt ollenkaan mitkä on hyvät vaunut. Keräsin vaunukollaaseihin edullisia ja silmää miellyttäviä vaunuja, mutta kokemusten mukaan huonolaatuisia sellaisia. En väitä, että edulliset vaunut olisi huonoja vaihtoehtoja, mutta kokemusten mukaan ne ei ehkä ole laadultaan parasta luokkaa - ainakaan moneksi vuodeksi kestämään. Vai oonko ihan väärässä? Yhdistelmävaunut on se mihin halusin panostaa, mutta muut hankinnat etsinkin käytettynä, lukuunottamatta hygieniatuotteita tai muuta pientä.

Potentiaalisia vaihtoehtoja harkintalistalla
1. Britax Smile 2  2. Emmaljunga (Duo Mondial) 3. Stokke Trailz  4. Stokke XPlory

Mitä minä vaunuilta vaadin ja etsin?

1. Laatu

Haluan, että vaunujen ja rattaiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä ja ne on kestävät. En näe järkeä maksaa vähemmän edullisemmista vaunuista, jotka joutuu vaihtamaan uusiin jossain vaiheessa, tai niitä täytyy korjailla paljon, joka tulee kuitenkin maksamaan. Meillä vaunut tulee olemaan ensisijainen kulkuväline, koska autoa ei ole käytössä, joten ehdottomasti haluan että niillä on kätevä ja sulava kulkea.

2. Sopivat ympäristöön

Vaunuja vertaillessa kannattaa pitää mielessä millaisessa ympäristössä ja millaisilla teillä vaunujen kanssa tulee kulkemaan. Meidän kulkuympäristö on kaupunki, ja kuljetaan aika paljon varmaan ihan asfaltilla. Mun valitsemissa vaunuissa renkaiden pitäisi olla kuitenkin sellaiset, että ne kulkee hyvin esimerkiksi lumessa (ja pururadalla, jonne aijon suunnata :D).

3. Tavaratila

Yksi tosi tärkeä ominaisuus vaunuissa oli meille myös tilava tavaratila. Silmämääräisesti en osaa tulevien vaunujen tavaratilan kokoa määritellä, mutta ainakin vaunujen kuvauksessa sanottiin, että se olisi tilava. Toivotaan että näin on, sillä kauppareissut tulee tehtyä vaunujen kanssa ja ostosten täytyy mahtua kyytiin.

4. Helppokäyttöisyys ja ergonomisuus

Mulla toiveena vaunuissa oli myös helppokäyttöisyys, ja valituissa vaunuissa niiden kokoaminen vaikutti olevan tosi näppärää, ainakin videoita katsellessa ja kuvauksia lukiessa. Työntöaisaa pystyy säätämään, ja toivonkin että tarpeeksi korkealle mun pituiselle sopivaksi. Myös vaunukoppa on korkealla, joten ei tarvitse kyykistyä alaspäin paljoa jutellessa vauvalle. Vaunut kasautuu nopeasti kasaan renkaiden päälle, ja ne saa nakattua esim. auton kyytiin tarvittaessa.

5. Tyylikäs ulkomuoto

Kukapa ei haluais, että vaunut miellyttää myös omaa silmää, ja että ne on omaan makuun? Niitä tulee käytettyä usein ainakin meillä, ja siksi halusinkin että ne on tyylikkäät, vaikka ei lasta kiinnosta minkänäköisissä vaunuissa kulkee. Kyllä kuitenkin pienet asiat piristää myös äitiä, ja on kiva pukella lasta kivannäköisissä vaunuissa.

Mihin vaunuihin lopulta päädyin? 

Mun toiveet täytti Mutsy Igo merkkiset yhdistelmävaunut Pure Fog kuosilla. Tykästyin vaunujen väreistä erityisesti tähän harmaan ja tummansinisen yhdistelmään, jossa on kivoja ruskeita yksityiskohtia. Vaunut videoiden ja arvosteluiden perusteella vaikutti laadukkailta ja tyylikkäiltä, ja ennen kaikkea käteviltä ja helpoilta. Vaunut saa koottua ja kasattua tosi helposti, ja niissä on isot pyörät jotka saa lukittua. Ite oon tosi tyytyväinen vaunuvalintaan, ja en malta odottaa et vaunut saapuu testattavaksi. Käytössä se paljastuu millaiset vaunut on käytännössä, mutta nyt ainakin odotukset on positiiviset. Kirjoittelen mielellään tänne sitten kokemuksia vaunuista, heti kun ne vaan pääsee käyttöön! Mulle sattuu vielä sopivasti eteen talvi, eli vaunut pääsee pian haastettavaksi hankalammassa maastossa.


Vaikka meillä ei olekaan omaa autoa käytössä, niin tulee lapsi myös auton kyydissä silloin tällöin kulkemaan. Otin myös sitä ajatellen turvakaukalon, jonka voi adapterin (jota ei vielä ole) avulla kiinnittää vaunujen runkoon. En sen enempää turvakaukaloista tiedä, mut itse valitsin Maxi-Cosin CabrioFix -turvakaukalon, joka ainakin kokemusten mukaan on turvallinen ja menestynyt testeissä. Osaako joku sanoa tästä jotain henkilökohtaisempia kokemuksia?

Millaiset vaunut te ootte hankkineet? Mitä mieltä ootte: edulliset vaunut mielummin, vai panostatteko laatuun, vaikka hinta olisi korkeampi?

Mä palailen seuraavaksi raskausviikko 33 postauksen kanssa, kun huomenna (toivottavasti) selviää syy huolestuttaville oireille... Samassa tulossa myös perinteisiä neuvolakuulumisia. Nyt öitä :)
7 kommenttia on "Mutsy iGO yhdistelmävaunut"
 1. Mielenkiintoinen postaus, hyvin oot perehtynyt eri malleihin :D Itsellähän nää ei oo ajankohtaisia, mut monia lastenvaunuja työntäneenä ja pakanneena, laadusta kyl kannattaa maksaa! Säästyy päänsäryltä ja turhilta tuskanhikipisaroilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kävin kyl useita läpi ennen päätöstä :D Oon ihan samaa mieltä, että kyllä ne loppupeleissä maksaa itsensä takas ajan kanssa, ja edullisemmat mut heikompilaatuiset vaunut saattaa tulla uusine osineen kalliimmaksi jopa. :)

   Poista
 2. Mulla on nyt menossa rv26 ja päädyttiin tilaamaan samat vaunut. Aikamoinen valtameri tuokin vaunuvalikoima on, ja mielipiteitä on yhtä monta kuin ihmisiä lähipiirissä. Itsekin meinasin välillä jo valinnan kanssa horjua, mutta nyt tuntuu että hyvä valinta tuli tehtyä. Nuo Igot oli itseasiassa ainoat, mitkä mies mukisematta hyväksyi :D
  Turvakaukalo meille tulee eri merkkinen, siskolla on tuo Cabriofix, eikä ainakaan heillä oo mitään moitittavaa. Samaa mekin harkittiin, mutta pienemmän telakan takia vaihdettiin toiseen.

  Innis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Mullakin meni googletellessa ja mielipiteitä lukiessa päiviä ja välillä olin jo vaipua epätoivoon :D Mutta näppäriltä vaunuilta nää vaikuttaa ja odotan jo kovasti että pääsen kokoamaan ne. Kerkesin jo paketit avata innostuneena kun halusin nähdä miltä ne näyttää livenä, mutta testiin ei ole vielä päässyt. Uskon, että molemmilta ihan hyvä valinta!
   Okei, kiva kuulla ettei löydy mitään pahaa sanottavaa kaukalosta, mäkään en ainakaan netistä löytänyt! :)

   Poista
 3. Heippa! Meillä harkinnassa juurikin nämä vaunut, mihin myös te päädyitte! En ainakaan hoksannut uutta postausta vaunuista, joten kyselen täällä joskopa huomaisit! :) Meille tulossa lokakuun vauva ja etenkin liikkuvuus talvella kiinnostais :) plussat ja miinukset kehiin mikäli mieleen tulee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tän postauksen kommenteissa vastasin mitä oon pitänyt vaunuista:

   http://meeva.blogspot.fi/2017/01/siirtyminen-blogista-youtubeen.html?showComment=1484326858545&m=1#c374691435254048941

   Ja tarkoitus olis tehdä joko videota tai postausta omista käyttökokemuksista kun nyt useampi jo kysynyt :) Mutta lyhyesti sanottuna voin suositella ja oon ite ainakin tykännyt! :)
   Plussaa:
   +Runko on tosi kevyt oli siinä sitten kiinni vaunut tai ratasosa (meillä nyt ratasosa) ja sen vuoksi vaunut on kevyet työntää. Kaverit ja muut vaunuja pukelleet jokainen on kehuneet kuin sulavasti vaunut liikkuu. Oon pukellut ite talvivauvaa hangessa, jäällä ja lumimyrskyssä ja eteenpäin suht kevyesti oon päässyt :D meillä tyttö syntyi lokakuussa 16 :)
   +360 astetta pyörivät eturenkaat yhdistettynä tähän vaunujen keveyteen niin tosi näppärät työntää.
   +Vaunukopan saa parilla klikkauksella vaihdettua ratasosaan ja toisinpäin ja kasaaminen ja kokoaminen tosi helppoa
   +ulkonäkö tyylikäs ja tykkään esim nahkayksityiskohdista
   +vaunut mahtuu pienistä tiloista näppärästi, esim kaupungilla vaatekauppojen vaaterekkien väleistä ja yleensä ahtaista väleistä
   +Vaunut on kevyet. Ite nostan yksin ollessa rattaat (kun ollaan niihin vaihdettu) melkein päivittäin portaita ylös yhden kerroksen kerrostalossa kun meillä ei ole hissiä :D ja ei ota voimille ollenkaan.
   Ööh mitähän vielä, siis oon tykännyt tosi paljon kokonaisuudessaan ja vähän kalliimman hinnan arvoiset todellakin. Näppärät, kevyet ja tyylikkäät ja täysin rehellinen ja aito mielipide. En löydä oikeastaan miinuspuolia.. Ehkä hieman pienehkö tavaratila/kori, mutta sinnekin kyllä mahtuu yksi iso kauppakassi ja siihen päälle vielä jotain pienempää esim vaatetta. Ja erikseen saa ostettua "ostoskorin" lisävarusteena. Ehdoton myös oli sadesuoja joka ostetaan erikseen, täällä Suomessa jossa vaihtelee säät jatkuvasti. :D Vaunukoppa on kapea, mutta ei mitenkään liian pieni, mutta jos tosi leveää sellaista kaipaa niin ehkä sitten saattaa olla siro. Muita miinuksia ei kyllä tuu mieleen, liputan näiden puolesta :)

   Poista
 4. Hupsis, en hoksannut :) mutta kiitti paljon! Kävin ihailemassa vaunuja kaupassa ja rakastuin kyllä heti! Pitänee käydä laittamassa ne tilaukseen! :)

  VastaaPoista