Mitä vauva tarvitsee

15. syyskuuta 2016
Mulla on ollut luonnoksissa jo piiitkään postaus siitä, mitä kaikkea vauva tarvitsee. Nyt kun oon saanut hankintoja vihdoin tehtyä, niin on kiva tehdä listaus jo löytyvistä, ja vielä puuttuvista tarvikkeista vauvalle. Jokainen vauva on yksilö, ja vauvojen tarpeet voi olla hyvin erinlaisia. Koska tää on mun ensiraskaus, niin oon taas käyttänyt googlea apuna mietiskellessä vauvan hankintoja. Äitiyspakkaus sisältää paljon hyödyllisiä juttuja, ja oon merkannut listassa asiat, mitkä löytyy äitiyspakkauksesta. Lopussa on myös juttuja, mitä äidille on hyvä hankkia. Kaikilla on niin erilaisia kokemuksia tarpeellisista ja tarpeettomista jutuista, eikä vauvojen tarpeita voi kovin verrata keskenään, mutta vinkkejä ja kokemuksia oikeasti tarpeellisista hankinnoista saa antaa! Ja kyllä tiedän, että ainut mitä vauva tarvitsee on rakkautta, ruokaa, unta, puhtaat vaipat ja vaatteet, mutta ne nyt on itsestäänselvyyksiä. ;) Jotkut näistä jutuista hankin vasta tarpeen vaatiessa, eikä kaikkea tarvitse hommata heti.

Paksunnettu teksti = löytyy jo
Normaali teksti = vielä hankittava
(äp) = äitiyspakkaus sisältää

Mitä vauva tarvitsee:

Kulkemiseen

Yhdistelmävaunut
Turvakaukalo
Turvakaukalon adapteri vaunuihin
Lämpöpussi turvakaukaloon
Telakka 
Kantoliina 
Kantoreppu 
Makuupussi (äp)
1. Ikea Hensvik pinnasänky.Tää ostettiin meille. 2. BabyBjörn kantoreppu. Ois aika unelma, mut ostin käytettynä BabyBjörnin mustan perus kantorepun. 3. Ikea vuodevaatteet. Tuo ruskea vuodevaatesetti ostettiin meille. 4. Ikea lakanat ja pikkupyyhkeet. Ikea painotteisesti mennään, mut nämäkin otettiin meille. 5. Ikea mobile. Tämä myös meillä. 6. Ikea hoitopöytä. Ja tämä perus hoitopöytä, jonka ajattelin ehkä maalata tarvittaessa.

Nukkumiseen

Pinnasänky
Pinnasängyn reunapehmuste
Patja (äp)
Petauspatja 
Petivaatteet (äp)
Peitto (äp)
Viltti

Vaatteet

Vaatteita 50-62 cm (äp)
Lämmintä vaatetta syys- ja talvivauvalle esimerkiksi: toppapuku, villahaalari, myssy, lapaset...
Yöpukuja
Ohuet lapaset raapimisen estoon

Vauvanhoito ja hygienia

Hoitopöytä/alusta 
Hoitopöydän pehmuste
Kylpyamme 
Kylpytuki 
Kylpyöljy
Kylpypyyhe (äp)
Kylpylämpömittari (äp)
Vauvan hygienian hoitoon tarvikkeet, esimerkiksi kynsisakset, talkki, sideharsot, nenänniistäjä...
Kuolalappu (äp) 
Säilytyskori tavaroille 
Hajustamaton pyykinpesuaine
1. Fisher-Price vauvakeinu. Tällainen keinukin ois unelma, mut taidetaan tyytyä normi sitteriin.  2. Motorola itkuhälytin. En tiennyt, että itkuhälyttimiä on myös kamerallisia! Huippukeksintö. 3. Ikea jumppakaari, pehmolelu ja soittorasia. Tää jumppakaari on meillä, mut pehmolelut on pikkasen erilaisia. :D 4. OKBaby kylpyamme. Kylpyammekin on jo hommattu, mut oishan tällainenkin ollut ihana. 5. H&M toppahaalari. Ihastuin tähän söpöön toppahaalariin, joten se myös löytyy täältä. 6. H&M yöpuvut. Yöpukuja en ole vielä hommannut, koska jotkut sanoo, että pelkillä bodyillä pärjää. Miten on?
Virikkeet ja muut

Sitteri
Leikkimatto
Itkuhälytin
Ensileluja/pehmoleluja
Koliikkikeinu
Mobile
Albumi kuville
Yövalo vauvanhoitoa varten

Mitä äiti tarvitsee:

Imetys ja ruokailu

Imetysliivit
Liivinsuojat (äp)
Nännivoide (äp)

Rintapumppu
Imetystyyny
Imetyspaidat
Äidinmaidonkorvike
Tuttipulloja ja imuosia
Tutit
Tuttipidike
Tuttipullojen sterilisointilaite -ja lämmitin
Hoitolaukku tai reppu
Rintojen lämmitin

Äitiyspakkauksen sisältö kokonaisuudessaan täällä.

Mitkä jutut oli teille tarpeellisia? Onko listassa turhia juttuja, tai puuttuuko siitä jotain oleellista? Vinkkejä kehiin!
6 kommenttia on "Mitä vauva tarvitsee"
 1. En ois kyllä koskaan tullu ajatelleeksi, miten paljon kaikkea tarvii hankkia :o todellakin avasi silmät tää postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en mäkään! :D Ja tähän laitoin vielä jutut omasta listasta tiivistetysti, koska postaus oli alkuun tosi pitkä selata kun kaikki oli yksityiskohtaisesti laitettu :)

   Poista
 2. Kaveri puristi maidot vaan suoraan rinnasta pulloon :,D rintapumppu oli kuulemma liian hidas ja rasittava käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vielä sen enempää näistä tiedä, mutta varmasti se niinkin onnistuu! :D Katsotaas sit miten omalla kohdalla pitää tehdä :)

   Poista
 3. Itselläni ei ole vauvaa, mutta pisti silmään toi koliikkikeinu (en ole ennen kuullutkaan?!? :D), et mikä se on? (Nimen perusteella päättelisin liittyvän koliikkiin) Mut kuiteskin, mun mielestä sitä ei välttämättä tarvitsisi etukäteen hankkia, koska eihän kaikille suinkaan tule koliikkia :) että itse hankkisin sen vasta sitten, jos vauvalla ilmenisi se koliikki. Tämä oli vaan minun ajatukseni :) onnellista loppu odotus aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en määkään ollut kuullut ennen näihin asioihin perehtymistä :DD Ja siis joo, se on nimenomaan vauvan koliikkia rauhoittamaan tarkoitettu keinu, mutta kyllä sitä ilmankin pärjää jos ei tosiaan tule edes koliikkia :D Nää jotkut jutut on poimittu netistä, ja oon itekin joutunut googlettamaan että mitä vauva nyt oikeasti tarvitsee, vaikka esim. koliikkikeinusta on tosi hyviäkin kokemuksia. Ja oon kyllä samaa mieltä, että vaikka se kätevä (ja kallis..) oliskin ja sitä voi käyttää myös muuhun tarkoitukseen, niin hintansa vuoksi se hankitaan vasta jos tarvii. Kiitos paljon <3

   Poista