Uus läppäri (arvostelu)

18. toukokuuta 2016
Ajattelin leikkiä tekniikan osaajaa ja kertoa plus- ja miinuspuolia mun uudesta hankinnasta, nimittäin uudesta läppäristä! Kuun alussa päivittelin sitä, että en saa tietokonetta päälle kun laturi on räjähtämäisillään. Vitkuttelin uuden laturin oston kanssa ja tyydyin surffailemaan netissä puhelimella. Muista blogeista innostuneena googletin vaihtoehtoja uudelle läppärille, jonka tilasin kun vanha oli raskas kantaa ja ei olisi porskuttanut hengissä enään pitkään. Se pysyy edelleen varakoneena jos/kun saan sen ladattua, mutta käytän kyllä enemmän kuin mielellään tätä uutta.

Ja kyseessä on siis Asusin Zenbook UX305CA-malli. Toiveena uudelle koneelle oli keveys, sopiva muisti ja miellyttävä ulkonäkö, ja nämä toiveet tää läppäri täyttää!

Plussat

- Kevyt. Ehkä paras puoli tässä läppärissä on keveys. Tää painaa vaan 1,2 kg ollen Asuksen verkkosivujen mukaan "maailman ohuin ja kevyin 13.3" kannettava". Mun edellinen kone (yllä olevassa kuvassa alempi) oli tosi raskas kantaa reissuilla mukana, mutta tää on helppo ottaa matkaan varmasti moneen paikkaan.

- Ulkonäkö ja muotoilu. Toiseksi paras puoli tässä on ulkonäkö ja koneen muotoilu. Tykkään näistä timanttileikatuista reunoista ja noista hopeista "koristuksista" koneen ja kosketuslevyn ympärillä.


- Akku. Jos oon oikeen arvioinut, niin akku on kestänyt sen luvatun lähemmäs 10 tuntia, kun edellinen kone oli laitettava lataukseen joka kolmas tunti. 

- Viileys. Tässä on jokin IceCool-teknologia, jonka vuoksi näppäimistö ja koneen pohja pysyy melko viileänä pitkäänkin käytettynä ja konetta voi pitää myös sylissä (vaikken yleensä pidä läppäreitä sylissä, koska pelkään säteilyvaaraa. :-D).

- Muisti. Muistia aijemmissa koneissa mulla on ollut 4 Gt ja se on riittänyt ihan hyvin, mutta tässä on 8 Gt eli ei pitäis ihan heti tulla muistin kanssa ongelmia. Tosin mun muistia vie muutama ladattu ohjelma, videot ja pääosin kuvat.

- Nopeus. Oon käyttänyt konetta Wifi-yhteydellä ja se on toiminut suhteellisen nopeaa. En oo testannut vielä miten se toimii esimerkiksi jotain isompaa tiedostoa ladatessa, mutta ainakin netissä surffailu on nopeaa.

Miinukset

- Hinta. Kannettavia vertaillessa etsin tietysti edullista konetta ja meinasin jättää ostamatta tämän sen hinnan vuoksi. En kuitenkaan osaa sanoa, onko tää nyt niin överikallis (verrattuna esim. macbookeihin jne.) kun plussapuolia on sen verran verrattuna moneen muuhun kannettavaan. Tosin varmasti halvemmallakin saa kelpoja kannettavia, jos ei sitten haittaa ehkä suurempi läppärin paino. Kaikilla on varmasti oma mieltymys esim. läppärin ulkonäköön, eikä pidä samoja ominaisuuksia yhtä tärkeinä. Hinta varmaan laskee myös pian, kun kokoajan tulee uusia malleja samalla tavalla kuin puhelimista. 

- Hiiri/Kosketuslevy. Tällä hetkellä hiiri ja kosketuslevy on oletusasetuksilla, mutta en tiedä saako niitä säädettyä vielä omanlaisekseen. Ehkä pienenä miinuspuolena tulee se, että kosketuslevyä pitää klikata aika voimakkaasti, että se ottaa painalluksen. Edellisessä koneessa oli se hyvä puoli, että painaa ei tarvinut kun tosi kevyesti, jotta kone otti painalluksen. Hiiri myös pomppii välillä minne sattuu, ei silleen kovin häiritsevästi, mutta kuitenkin.

Muihin miinuspuoliin en ole (vielä) törmännyt. Tää Windows 10 on myös paljon selkeämpi mitä se Windows 8 esimerkiksi oli. Eli plussapuolet voittaa reilusti tässä arvostelussa ja oon kyllä kokonaisuudessaan tyytyväinen. Hinta pikkaisen kirpaisee, mutta on tää kyllä sen arvoinen ja voin suositella näin lyhyen testauksen perusteella.
2 kommenttia on "Uus läppäri (arvostelu)"
  1. On kyllä ollut tosi hyvä ostos! Toivottavasti tää myös kestää pitkään. Vähän oon kyllä kade että sait valkoisen, mutta tarjoushinta oli niin hyvä, että olisin ottanut melkeinpä minkä tahansa värin :D Ja on se alkuperäinen hintakin mun mielestä ihan kohtuullinen siihen nähden, että tää on melkeinpä yhtä hyvä kun macbook air, joka on tosiaan yli tonnin kone. Vaikka nörttiveljeni mielestä se onkin paras kone aina ja ikuisesti :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo niin määki oisin ottanut toisen värin jos oisin saanut 300e halvemmalla! :'-D Ja mietin myös että kyllä tää silleen on hintansa arvoinen, paljon tässä on sellasia puolia mitä macissä ei esim oo ;) Haha mä oon taas poikaystävän kaa vertaillu joka ei "koskaan enää vaihtaisi muuhun merkkiin macbookista" :D

      Poista