Vauvakuume onkin olemassa

20. heinäkuuta 2020
Vielä muutama kuukausi sitten olisin nauranut tälle ajatukselle. Toinen lapsi? Ei vielä moneen vuoteen! Ehkä sitten kun Aukku on kymmenen vuotias. Varsinkin, kun mun jaksaminen on ollut heikkoa vielä melko vähän aikaa sitten.

En uskonut että vauvakuumetta olisi edes olemassa. Oon ajatellut, että vauvat on yleensä suunniteltuja, eikä niiden tuloa edellä oikeesti mikään kuume. Mutta kuten arvata saattaa, yllätyin.

Ekaksi näin unia toisesta lapsesta ja sen hoitamisesta. Raskaudesta ja synnytyksestä. Ajattelin, että ei se olisikaan niin paha. Olisi ihana katsoa Aukkua hoitamassa pikkusisarusta. Oletan jotenkin että siitä tulisi tyttö.

Nyt kun tulevaisuudessa muutenkin tapahtuu suuri positiivinen ja jännittävä muutos, niin vauva sopisi siihen tilanteeseen hyvin. Haaveilin tosin vauvasta jo ennen tietoa tästä muutoksesta, joka on tulossa tulevan vuoden sisällä.

alvavauva

En suunnitellut lapsia lähivuosille

Huomasin vauvakuumeen merkkejä siitä, kun yhtäkkiä oon selannut raskausajan kuvia melkein tippa linssissä. Aukku on ollut niiin pieni. Myös siitä, kun sisko on tullut kylään vastasyntyneen lapsensa kanssa ja oon vaistonomaisesti hakeutunut vauvan luo.

Tuijottanut häntä unelmoiden, niin että mun nimeä on pitänyt melkein huutaa, jotta herään takaisin tähän maailmaan. Onko tämä sitten se biologinen kello joka tikittää? Mistä sen tietää milloin se tikittää?

Oonhan mä ”jo” 26-vuotias syksyllä. Oon halunnut saada lapset nuorena. Tällä hetkellä mun lapsiluku on kaksi. Mutta ei sitä koskaan tiedä jos se muuttuu. En tiennyt et vauvakuumekaan iskisi näin aikaisin, vain melkein kolme vuotta ja yhdeksän kuukautta Aukun syntymän jälkeen.

Mä en odottanut että se iskisi välttämättä ollenkaan. Oon mennyt ihan flown ja elämäntilanteen mukaan. En ole suunnitellut lapsia. Sen olen tiennyt, etten halunnut toista lasta heti ensimmäisen perään. Yhdessä vauvassa on jo hommaa, jos haluaa säilyttää myös mielenterveyden ja jaksamisen.

vauveli

Tutkimusten mukaan paras ikäero

Ikäero tuntuu nyt melkein täydelliseltä. Tämä on se suositeltu ikäero ensimmäisen ja toisen lapsen välille. Tässä ajassa oon toipunut parhaiten raskaudesta ja synnytyksestä, Aukku on saanut kaiken ansaitsemansa huomion yksin, ja ollaan saatu hengähtää ennen uutta raskasta vauvavuotta.

Kun mullahan vauvavuosi oli raskas. Olin niin epävarma ja alussa oltiin jopa vähän hysteerisiä kaiken kanssa. Mua pelotti, että teen jotain tai kaiken väärin ja että mua tuijotetaan ulkona lapsen kanssa, kun hän itkee.

Vaikka sehän on ihan luonnollista, että vauvat itkee ja taaperot uhmaa. Nyt oon paljon varmempi niin äitinä kuin ihmisenä. Koen, että oon kasvanut tässä melkein neljässä vuodessa tosi paljon.

Nyt ei olisi opintojen puolesta täydellisin aika, koska en tiedä saanko anottua lisäaikaa ja onko toinen raskaus neljän vuoden opintojen aikana riittävä syy olla koulusta pois.

Olisiko kannattanut ekaksi käydä koulu loppuun ja miettiä toista lasta vasta sitten? Mutta en mä tiennyt, että vauvakuume iskisi juuri nyt. Kun se iskee niin sitä ei ehkä osaa odottaa. Enkä mä edes uskonut että sellaista olisi olemassa.

vauvansukat

Ei olla yrittämässä lasta juuri nyt tällä sekunnilla. Mullahan on aika vasta asetettu kierukka. Oon sen verran suunnitelmallisempi ihminen nykyään, että haluan asioiden olevan oikeesti varmalla pohjalla, ennen kuin harkitsen näin suuria asioita.

Mut nyt harkinta on jo vakavaa. Mietin tätä päivittäin. Haluaisin lapsen kuitenkin melko pian. Ei sillä ole älytön kiire, mutta sanotaanko, että lähitulevaisuudessa.

Sitä ei voi tosin koskaan tietää, saanko edes lisää lapsia. Onko esim. anoreksia aiheuttanut pysyvää vahinkoa. En myöskään tiedä, kauanko yrittämisessä menee. Aukun kohdalla en raskautunut todellakaan heti. Sekin täytyy ottaa huomioon kun vaihtoehtoja mietitään.

Seuraa meidän arkea myös instagramissa @meevaeeva
2 kommenttia on "Vauvakuume onkin olemassa"