Meille on tulossa...

19. kesäkuuta 2016
Vauvan sivuprofiili
Kätilö kertoi, että sieltä on tulossa pitkäjalkainen tyttö, ja tää onkin huvittava kuva vauvasta pitkän jalkansa kanssa ihme asennossa. :D
Vauva moikkaa

...tyttö lapsi! ♥ Mulla oli rakenneultra naistenklinikalla täällä Helsingissä, johon sain ajan just viimeiselle mahdolliselle ultraamispäivälle. Rakenneultrassa tutkitaan nimensä mukaan sikiön rakenteita, arvioidaan sen kasvua ja seulotaan mahdollisia merkkejä poikkeamista. Tutkimuksessa tarkistetaan sikiön elimien kunto tarkasti. Rakenneultra on tuttu myös sikiön sukupuolen selvittämisen vuoksi, vaikka sen alkuperäinen idea ei ole selvittää sukupuolta. Rakenneultran sukupuoli arvaus ei ole 100 % varma. On ihmisiä, joille on kerrottu tulevan esimerkiksi tyttö, mutta on syntynytkin poika. Mulle kätilö vihjasi jo ensimmäisessä ultrassa "pitkän uransa kokemuksen perusteella", että sieltä tulee tyttö. Luotan kuitenkin melko hyvin tähän rakenneultraan ja olen asennoitunut tyttölapseen, mutta ei sitä ikinä tiedä josko sieltä tulisikin poika. Sukupuolella ei ole mulle merkitystä, vaan sillä, että lapsi on terve. Rakenneultraa jännitin sen vuoksi, että sitä ei ikinä tiedä mitä sieltä paljastuu. Kätilö kertoi, että joka päivä todetaan rakennepoikkeamia joillekin sikiöille. Saan siis olla kiitollinen ja onnellinen siitä, ettei meidän lapselta löytynyt rakennevikoja, vaan lapsi voi hyvin! Ei ole tietenkään sataprosenttista varmuutta myöskään siitä, että lapsi syntyisi terveenä, mutta yritän olla pelkäämättä liikaa ja toivoa parasta. Vaikka sukupuolella ei ole mulle merkitystä, niin voin myöntää, että hiukan toivoin tyttöä. Mulla oli tunne siitä, että sieltä on tulossa tyttö, joten uutinen ei yllättänyt ultrassa. Itse ultraaminen ei tuntunut mitenkään epämukavalta. Sikiö oli tosi aktiivinen ultran aikana ja pyöriskeli mitä ihmeellisimmissä asennoissa. Toisessa kuvassa näkyykin sen jumppa-asento ja pitkät jalat. :D

Kysyin kätilöltä myös, että onhan mun maha kasvanut tarpeeksi näille raskausviikoille ja sain myöntävän vastauksen. Sikiön painoarvio oli noin 400 grammaa, joka on täysin raskausviikkojen mukaista. Kätilö sanoi, ettei joillain ensi odottajilla näy mahaa edes tämän verran mitä mulla. Ollaan huomattu vasta viime päivinä, että maha on alkanut kasvaa kunnolla, eikä sitä voi enää peitellä. Kadulla kulkiessa vilkuilen ikkunoista miten ne heijastaa jo oikean raskausmahan, ja olen iloinen siitä!

Oli ihanaa kuulla vauvan sukupuoli, koska nyt voin:

♥ Haaveilla ja suunnitella tytön huonetta
Alkaa miettiä nimivaihtoehtoja. Kauniita tytön nimiä on niin paljon, että tulee valinnan vaikeus!
Odottaa salaa Baby Showereita, jos vaan joku mulle sellaiset järjestää! 
Ihastella ja ostaa tytölle vaatteita (kyllä, vaikka blogeissa ja mediassa on ollut kovaa puhetta sukupuolineutraaliuudesta, niin mun mielestä on oikeus nauttia tulevan lapsen sukupuolesta ja ostaa niitä vaaleanpunaisia vaatteita halutessa tytölle. Lapsi voi sitten itse päättää myöhemmin haluaako käyttää vaaleanpunaisia vai ruskeita housuja, mutta en sen vuoksi vältä "tyttöjuttujen" ostamista, että joidenkin mielestä se on epätasa-arvoista.)

Mä oon kyllä kaikin puolin onnellinen. Onnellinen tästä uutisesta ja tästä elämäntilanteesta! :)
9 kommenttia on "Meille on tulossa..."
 1. Oi ihanaa!!! Onnea hurjasti! <3 Jos itsekin joskus olen raskaana, haluan ehdottomasti tietää lapsen sukupuolen, jotta voin suunnitella ja ostaa vaatteita ym. Nauti vaín raskaudesta ja tästä odotuksesta kaikin rinnoin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Kiitos! :-) <3 Aijon kyllä nauttia sillä tosiaan ei tiedä onko tämä vaikka eka ja vika kerta koskaan raskaana :)

   Poista
 2. Oi että, onnea tulevalle äipälle!:)♥
  http://annicariinaa.blogspot.com/

  VastaaPoista