Juhannus Tukholmassa part 2 + pääsykokeiden tulokset

3. heinäkuuta 2016

Tarkoitus oli tulla jo eilen postaamaan, mutta väsymys parin yön huonojen yöunien takia painoi niin kovaa että nukahdin ennen kymmentä. Onneksi nyt on ollut rentouttava vapaa viikonloppu ja huomenna on vielä vapaata, vaikka meillä onkin tapana sunnuntaisin siivoilla ja pyykätä. Tänään saatiin siivous sille mallille ettei huomenna tarvi tehdä juuri mitään. Tänään ollaan käyty kirpparilla, pyörähtämässä aleissa, aktikvaarisessa kirjakaupassa ja kiinalaisessa syömässä. Kävelyä myös tuossa kiertelyssä kertyi jonkin verran, joten loppuillan oon sit vaan maannut ja meinannut nukahtaa. :D


Mulla ei sittenkään löytynyt kuvia Tukholman reissulta niin montaa mitä muistin, mutta tässä ois loput!

Käytiin aamusta Tantolunden nimisessä puistossa, jossa törmättiin näihin kauniisiin joutseniin ja poikasiin. Joutsenet ei ollut kuitenkaan ainut ihasteltava näky juhannuspäivänä 27 asteen helteellä.., vaan lisäksi puistossa ei näkynyt yhtään alkoholia nauttivaa tai tupakoivaa ihmistä! Jos oltaisiin Suomessa oltu samantyylisessä paikassa juhannuksena, niin se olisi ollut täynnä ryyppääviä ihmisiä.Loppupäivä pitkän kävelymatkan ja kiertelyn jälkeen vietettiin syöden ja herkutellen, ja yritin pysyä hereillä muutaman tunnin yöunilla. Minireissu oli kaikin puolin ihana, ja aikaisen herätyksen vuoksi ehdittiin tehdä paljon yhtenä päivänä. Toivottavasti tänä kesänä pääsen siskolle uudestaan!


Sitten postauksen toiseen aiheeseen, eli pääsykokeiden tuloksiin. Eilen oli se odotettu päivä, jolloin loputkin pääsykokeiden tulokset tuli julki opintopolkuun. Mulla oli yhteishaussa ensimmäisenä toiveena viestintä ja journalismin suuntautumisvaihtoehto kotikaupungissa Oulussa. Muina toiveina mulla oli saman alan koulutus Tampereella, ja pari muun alan koulutusta Oulussa. Kaksi Tampereen koulua mulla oli viimeisinä vaihtoehtoina, ja toisen pääsykokeisiin en osallistunut ollenkaan otettuani selvää opintojen sisällöstä. Mun ykköstoiveen pääsykokeiden jälkeen olo sisäänpääsystä oli epävarmempi mitä ennen kokeita, sillä pääsykokeet oli uudistuneet ja siellä oli sellaisia tehtäviä, joita ei ollut edellisvuosien kokeissa. Olin päntännyt kirjaa ulkoa melko paljon, joten yllätyksenä tuli tehtävät, joihin ei kirjan avulla pystynyt valmistautumaan (esim. ne videohaastattelut, jotka mielellään näkisin nyt jälkeenpäin :D). Kirjoitin tässä postauksessa kolme päivää kestäneiden pääsykokeiden fiiliksiä. 

Epävarmuus oli nyt katsottuna turhaa, sillä pääsin sisään! Jee! Pääsen opiskelemaan sitä alaa mikä mua tällä hetkellä eniten kiinnostaa, mikä voisi olla parempaa? Kevään työ ei ollut turhaa. Olisi mulla ollut varasuunnitelmat jos en olisi päässyt, mutta tietenkin toivoin että pääsisin. Aivan huippua. Työllistymisestä en ota stressiä, sillä hyville tekijöille löytyy aina töitä myös media-alalla. Pelkkä koulutus ei takaa töitä kellekään, vaan siihen tarvitaan papereiden lisäksi paljon muutakin.
Mutta näissä fiiliksissä raahaudun nukkumaan, ja huomenna olisi vihdoin vuorossa niitä raskauskuulumisia. Kertokaa ihmeessä teidän pääsykoetuloksista, jos olette tänä vuonna hakeneet kouluihin! Ja niille jotka eivät päässeet tänä vuonna kouluun, niin muistakaa ettei se välivuosi tai toinen ole mikään maailmanloppu, vaan sen ajan voi käyttää monella tapaa hyödyksi. Työkokemuksen kerryyttäminen on yks vaihtoehto, silla se on nykyään työnantajille jopa tutkintotodistuksia arvokkaampaa.
6 kommenttia on "Juhannus Tukholmassa part 2 + pääsykokeiden tulokset"
 1. Aivan ihana postaus ja niin upeeta että pääsit opiskelemaan sinne minne halusit, paljon onnea! <3 Ja aivan totta, aina löytyy töitä jos vaan oikeasti on kiinnostunut ja halukas yrittämään! :)

  http://notttwice.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! :) <3 Ja eikö, kyllä töitä riittää mut ne ei tuu tarjottimella suoraan ilman et täytyy tehdä mitään :)

   Poista
 2. Ihan mahtavaa että päästiin molemmat sinne mihin haluttiinkin! :) ja mitä mä oon kuullut alaa opiskelleilta, niin töitä ja harjoittelupaikkoja on aina saanut hyvin. Tosin en tiedä millainen kilpailu amk ja yliopisto koulutettujen välillä on... Mutta kuten sanoit, hyville tekijöille löytyy aina töitä, kun jaksaa nähdä vaivaa sen eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Onnea vielä sinnekin! <3 Noniin kiva että sä oot kuullut sellaista, nimittäin ihan liikaa kuulee sitä ettei töitä ole. Mut kyllä niitä varmasti löytyy. Ja niin mä en tiedä myöskään, mut uskon et tosi moni asia merkitsee papereiden lisäksi oli ne sit amk:sta tai yliopistosta, esim. oma sinnikyys ja osaaminen käytännössä. Ja hei, eihän se yrittäjyyskään oo poissuljettu vaihtoehto! :)

   Poista
 3. Voi miten kauniita kuvia oot ottanut <3 Ja ISOT onnitukset sulle koulupaikasta :) <3

  VastaaPoista