Raskausviikko 26

22. heinäkuuta 2016
Huh, mikä pallomaha verrattuna esimerkiksi viikkoon 19+4, 6 viikkoa sitten. Nämä kuvat on viikolta 25+6 eli puhutaan raskausviikosta 26. Tänään alkoi jo viikko 27, ja sitten se onkin jo kohta 30... Aika raskauden aivan alusta tuntuu tosi kaukaiselta, mutta toisaalta aika on mennyt aivan hullun nopeaa, varsinkin nyt kesällä. Tosi omituista ajatella, että meillä on 98 päivän tai 14 viikon päästä lapsi. Mä olen äiti sitten. Aivan hullua, en vieläkään käsitä tätä todeksi.

Sikiö:
-Sikiö tekee hengitysharjoituksia. Kohdussa ei ole ilmaa, joten hän vetää henkeensä lapsivettä.
-Imemisrefleksi on voimakas. Jos vauvan käsi on kasvojen lähellä, hän saattaa imeä sormiaan.
-Vauva harjoittelee puristusotetta. Jos napanuora on käden ulottuvilla, sikiö voi tarrata siihen.
-Vauva painaa noin 800 grammaa ja liikkuu reippaasti.
-Lapsella olisi syntyessä jo ihan hyvät mahdollisuudet selvitä.
-Lapsi näyttää jo sopusuhtaiselta pieneltä vauvalta.

Äiti:
-Lapsi reagoi tunteisiin mitä äiti kokee mm. stressi, väsymys, onni ja tyytyväisyys.
-Äidille tulee harjoitussupistuksia.
-Liikkeet tuntuu selvästi, eikä enään vaan hiljaa maatessa ja keskittyessä.


Mites mun vointi tällä hetkellä?

Oon päässyt suuremmitta vaivoitta tähän asti raskautta, mutta tämä raskauden toinen kolmannes on yleensä sitä energistä aikaa, jolloin virtaa riittää tehdä kaikenlaista. Kolmas kolmannes on sitten hieman stressaavampaa aikaa, jolloin suuri maha ja muut raskausvaivat yleensä painaa päälle. Uskon, että mun kohdalla myös aktiivisella liikkumisella on ollut positiivinen vaikutus vointiin. Vielä pari viikkoa sitten olin energisempi töiden jälkeen, vaikka en nukukaan kovin pitkiä yöunia (noin 6-7h). Nyt mulla on lisääntynyt väsymys aikaisten aamujen ja iltapäiväväsymyksen suhteen, eikä energia enää riitä kuin pakolliseen töiden lisäksi. Tämä tietenkin vaikuttaa esimerkiksi blogiin, vaikka niin tekisi mieli postata vielä aktiivisemmin. Odotan jo sitä hetkeä, kun saan postailla ilman väsymystä kaikesta mitä oon suunnitellut. Töitä mulla on kuitenkin enää vain alle kuukausi, ja sitten koittaa muutto takaisin kotikulmille! Nykyisessä omassa asunnossani Oulussa kerkeän asua puolitoista kuukautta, jonka jälkeen on aika muuttaa uuteen, isompaan asuntoon. Ollaan katseltu melko aktiivisesti asuntoja, mutta vielä ei ole täysin sopivaa tullut kohdalle. Yhteen asuntoon mulla oli eilen tarkoitus laittaa viestiä heti töiden jälkeen, mutta se kerkesi juuri mennä. Toivotaan että sopiva tulisi vielä vastaan.


Muuten fyysisesti mun vointi on ollut ihan hyvä edelleen. Ainut vaiva jonka oon saanut, on toiseen jalkapöytään ilmestynyt mustelma ja kipu. En ole kolhinut jalkaa mihinkään, ja kipu tulee rasituksessa. Se alkaa heti kävelemään lähtiessä ulkona, ja alkuun mietin että johtuuko se kengistä. Kipu ei tule ollenkaan toiseen jalkaan ja sen voimakkuus vaihtelee. Joskus kiireessä aamulla, nopeaa kävellessä kipu on kovempaa ja rauhassa kävellessä lievempää. Oon lukenut, että se voi johtua löystyvistä nivelistä, joten oon olettanut et se on sitä. Toivotaan et kenkien vaihto vielä helpottaisi. Mulle on ilmestynyt pienen pieniä arpia reisien yläosaan, mut ne ei häiritse mua. Vielä oon välttynyt suuremmilta raskausarvilta, mutta uskon että Bio-Oililla on osuus asiaan (Bio-Oilista erillinen postaus myöhemmin).  Nyt oon huomannut sen että hormonien määrä on kasvanut taas kehossa, joka näkyy ainakin kasvojen ihossa ja mielialoissa hieman. Edelleen oon jaksavainen ja positiivinen, mut huomaan, et jotkut asiat ärsyttää nopeammin ja saatan kiukutella jostain pienistä asioista esim. poikaystävälle. Toinen uusi juttu on aikaisin herääminen.Vapaapäivinä herään virkeänä jo ennen ysiä, vaikka ennen oon aina nukkunut yli yhteentoista ainakin. Ruokahalu mulla on lisääntynyt, ja nyt on sellainen "vaihe" et kaikki maistuu. Himoitsen suolaista, tulista, makeaa ja raikasta.

Mulla riittäisi vielä kirjoitettavaa, mut lopetan jottei postauksesta tule liian pitkä. Luonnoksista löytyy juttuja jo mainitsemastani bio-oilista, tulevan asunnon ja vauvan huoneen sisustushaaveista, to do- listaa ennen laskettua aikaa (joka on aika pirun pitkä, kun en mitään oo saanut vielä aloitettua...), parisuhdejuttuja ja asupostauksia! Ajatttelin myös jossain välissä tehdä videota. Myös näitä hieman syvällisempiä pohdinta postauksia löytyy jonkin verran. Kirjoiteltavaa ja ideoita siis riittää, mut koitan tämän kolme viikkoa ottaa iisisti töiden lisäksi, enkä stressaa liikaa blogista. Elokuulle mulla on ihania reissuja ja suunnitelmia kehiteltynä, joten toivotaan et vointi pysyy näin hyvänä!

Kohta lähden iltavuoroon, jonka koitan ottaa iisisti, koska eilen kotiin päästessä tunsin kivuliaita supistuksia ensimmäistä kertaa, mutta ne onneksi meni ohi. Yleensä tässä vaiheessa ei pitäisi tuntea kivuliaita supistuksia, ja niistä täytyisi ottaa yhteyttä neuvolaan. Ite otin googlen esiin ja hoksasin, että ne saattaa olla merkki levontarpeesta. Täytyy siis muistaa levätä, ja ottaa iisisti myös liikunnan kanssa. Sille en mahda mitään, että töissä täytyy liikkua, ja toisaalta se liikunta on taas hyvästä.

Huomenna mulla on vapaata ja sisko tulee tänne Oulusta kylään. Jee! Saas nähdä mitä keksitään viikonlopulle. Mukavaa viikonloppua teille myös! ♥
4 kommenttia on "Raskausviikko 26"
 1. Kiva kun postasit kuulumisia ja söpö vauvamasu <3 :) mitä töitä teet?

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kuulla, että menee hyvin! Söpö vauvamasu tosiaan. <3
  Postaile siihen tahtiin kuin jaksat, älä ota nyt stressiä ainakaan blogista. Mukavaa loppukesää ja muista ottaa rennosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 :) Juu intoa ja ideoita postailla kyllä löytyy, mut tosiaan pitää muistaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen :) Sulle myös mukavaa loppukesää!

   Poista